ZF 24

In momente de criza, private equity-ul este salvarea companiilor

In momente de criza, private equity-ul este salvarea companiilor
27.10.2008, 12:45 25

"Daca o companie are nevoie de investitii sau de capital de crestere, fondul de private equity este singura sursa de finantare acum cand bancile au scumpit si limitat drastic creditarea. Nici Bursa nu mai ofera o alternativa viabila de finantare, in contextul actualelor corectii. Investitiile de tip private equity sunt pe termen lung si mare parte din fondurile active in regiune au fost recent ridicate, astfel ca au resurse consistente de investit pentru urmatorii ani", a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Robert Luke, directorul general al companiei spaniole de investitii private GED si presedintele Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud- Estul Europei (SEEPEA).

Totusi, pentru companiile interesate de finantare trebuie sa fie important si stadiul in care se afla fondurile de private equity, fondurile care au in portofoliu destul de multe companii putand sa nu mai fie interesate de noi investitii, ci de exituri.

Despre unde pot gasi companiile finantare in momente de criza cititi in ZIARUL FINANCIAR de astazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO