ZF 24

Immofinanz, actionarul majoritar al Immoeast anunta pierderi de 2,65 miliarde euro

29.12.2008, 11:56 19

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz, prezent si in Romania prin Immoeast, a anuntat pierderi de 2,65 miliarde euro pentru prima jumatate a anului fiscal 2008/2009, atentionandn ca se asteapta la probleme severe in cazul in care nu va primi o finantare de urgenta, de 110 milioane euro, informeaza Reuters.

Anuntul facut de Immofinanz vine la scurt tip dupa ce divizia central si est-europeana Immoeast a raportat pierderi inainte de plata taxelor si impozitelor de 1,8 miliarde euro pentru trimestrul doi care se incheie in octombrie, ca urmare a scaderii valorii activelor din portofoliu, amanarii si anularii mai multor proiecte.

Immofinanz a prezentat, in decembrie, principalelor şase bănci creditoare, un program de restructurare a grupului si a anuntat luni ca institutiile financiare si-au exprimat acordul de principiu pentru alocarea finantarilor, dar evalueaza inca planurile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO