ZF 24

Hotelurile bulgăreşti de patru şi cinci stele câştigă teren în preferinţele românilor

Hotelurile bulgăreşti de patru şi cinci stele câştigă teren în preferinţele românilor
05.07.2010, 16:49 24

Numărul de turişti români care preferă să-şi petreacă vacanţa devară pe litoralul bulgăresc este în creştere, iar hotelurile depatru şi de cinci stele devin din ce în ce mai populare în rândulacestora, potrivit lanţului hotelier Sol Melia Bugaria.

Hotelul de cinci stele Melia Grand Hermitage din staţiuneaNisipurile de Aur, operat de Sol Melia Bulgaria, a primit cu 9% maimulţi turişti români în acest an, comparativ cu anul trecut. "Avândîn vedere că hotelul nostru are 727 de camere, fiind cel mai maredin Nisipurile de Aur, apreciem că, la nivelul întregii staţiuni,evoluţia se menţine în jurul aceloraşi parametri", a declaratAntonio Arnedo, General Manager al hotelului Melia GrandHermitage.

"În acest an, numărul turiştilor români care îşi petrec vacanţa devară în Bulgaria a crescut şi în hotelurile noastre din celelaltestaţiuni: Nessebar câştigă din ce în ce mai mult în preferinţe,hotelurile noastre de patru stele din această localitateînregistrând o creştere de 28% a numărului de turişti români careşi-au rezervat deja vacanţa, în timp ce Sol Nessebar Palace amarcat o creştere de 63%", a precizat Maria Shishkova, director demarketing şi vânzări Sol Melia Bulgaria.

Sol Melia Bulgaria aprecia în luna mai că, în acest an, cele cincihoteluri la Marea Neagră din portofoliul său vor atrage peste60.000 de turişti. La finalul lunii iunie, estimările arată ocreştere de 10% a numărului total de turişti, majoritatea proveninddin România (21%), Bulgaria (12%), Rusia (12%) şi Germania(10%).
Lanţul hotelier Sol Melia, al treilea mare lanţ din Europa, cu 300de hoteluri în 30 de ţări, este interesat de extindere pe piaţaromânească, având în evaluare două proiecte, declara la finalullunii mai Jose Manuel Navarri, managing director pentru Sol MeliaBulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO