ZF 24

Heidi extinde cu 80% producţia fabricii de ciocolată din Ilfov

Investiţa Heidi vine pe fondul creşterii cererii la export. Foto Silviu Matei

Investiţa Heidi vine pe fondul creşterii cererii la export. Foto Silviu Matei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.02.2014, 22:15 2610

Heidi Chocolat,  cel mai mare exportator local de ciocolată, intenţionează să extindă cu 70-80% capacitatea fabricii pe care o deţine în oraşul Pante­limon (judeţul Ilfov) pe fondul creşterii cererii la export, investiţia urmând să fie gata la finalul acestui an.

„Scopul investiţiei este de a extinde zona de producţie a fabricii noastre ca urmare a creşterii continue a cererii pentru produsele Heidi Chocolat (...). Această creştere este rezultatul, în prin­cipal, al expansiunii internaţionale a brandului Heidi, expansiune care s-a accelerat în special în ultimii cinci ani“, a declarat Radu Moldovan-Petruţ, directorul de marketing al companiei.

Reprezentanţii Heidi nu au precizat valoarea investiţiei, însă aceasta poate fi evaluată la câteva milioane de euro, în condiţiile în care la jumătatea anului trecut compania Kex Confec­tionary, prin care familia Meinl controlează producătorii Heidi Chocolat şi Kandia Dulce, a primit o infuzie de capital de 11,5 mil. euro.

Această investiţie vine în contextul în care în ultimii ani numărul unităţilor de producţie a ciocolatei s-a redus semnificativ, iar mai bine de jumătate din consum a ajuns să fie acoperit din importuri.

Citiţi pe ZF Corporate:

- date despre evoluţia afacerilor Heidi şi ponderea expoturilor

- informaţii despre achiziţia făcută de Heidi Chocolat în Austria 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO