ZF 24

Grecia va trimite marţi dimineaţă către Eurogrup noul plan de reforme - surse

Grecia va trimite marţi dimineaţă către Eurogrup noul...

Autor: Mihai Draghici

23.02.2015, 21:24 337

Eurogrup stabilise ca termen-limită luni seară pentru trimiterea de către Grecia a planului de reforme, o condiţie esenţială pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistenţă financiară.

Oficialul guvernamental elen a precizat că Eurogrup a acceptat ca lista de reforme să fie trimisă marţi. "Lista reformelor va fi trimisă miniştrilor Finanţelor din Eurogrup marţi dimineaţă, iar o teleconferinţă va avea loc marţi după-amiază", a explicat oficialul grec, citat de Reuters.

Conform acestuia, lista va conţine măsuri de abordare a "crizei umanitare" din Grecia, soluţii pentru gestionarea arieratelor fiscale şi a creditelor nerentabile, precum şi încetarea măsurilor de sechestru impuse pentru credite ipotecare neonorate. În plus, vor fi prezentate măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei, pentru contracararea traficului cu carburanţi, soluţii de restructurare în sectorul bugetar şi pentru reducerea birocraţiei.

Zona euro şi Atena au ajuns, vineri seara, la Bruxelles, la o înţelegere asupra prelungirii planului de asistenţă financiară destinată Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO