Grecia va trimite marţi dimineaţă către Eurogrup noul plan de reforme - surse

Autor: Mihai Draghici 23.02.2015

Eurogrup stabilise ca termen-limită luni seară pentru trimiterea de către Grecia a planului de reforme, o condiţie esenţială pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistenţă financiară.

Oficialul guvernamental elen a precizat că Eurogrup a acceptat ca lista de reforme să fie trimisă marţi. "Lista reformelor va fi trimisă miniştrilor Finanţelor din Eurogrup marţi dimineaţă, iar o teleconferinţă va avea loc marţi după-amiază", a explicat oficialul grec, citat de Reuters.

Conform acestuia, lista va conţine măsuri de abordare a "crizei umanitare" din Grecia, soluţii pentru gestionarea arieratelor fiscale şi a creditelor nerentabile, precum şi încetarea măsurilor de sechestru impuse pentru credite ipotecare neonorate. În plus, vor fi prezentate măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei, pentru contracararea traficului cu carburanţi, soluţii de restructurare în sectorul bugetar şi pentru reducerea birocraţiei.

Zona euro şi Atena au ajuns, vineri seara, la Bruxelles, la o înţelegere asupra prelungirii planului de asistenţă financiară destinată Greciei.