ZF 24

Geoana arunca pisica in ograda PDL: Raspunderea pentru bunul mers al economiei apartine democrat-liberalilor

17.08.2009, 12:14 23

Intrecerea pe campul propunerilor anticriza dintre PSD si PDL pare sa fi ajuns la final, in sedinta coalitiei convenindu-se asupra unui pachet de 32 de masuri anticriza, care vor intra in vigoare de la 1 septembrie, confom declaratiilor facute de liderul PSD Mircea Geoana.

Liderul PSD a precizat ca, din cele 32 de masuri convenite, luni, 15 privesc stimularea economica, 9 se refera la cresterea veniturilor bugetare, 6 au in vedere rationalizarea cheltuielilor bugetare si doua vizeaza cresterea lichiditatii monetare in sectorul bancar, informeaza Mediafax.

Geoana a precizat ca masura propusa de PSD privind construirea a 50.000 de locuinte sociale total echipate pentru tinerii cu venituri modeste nu a fost agreata la nivelul conducerii coalitiei, el precizand ca PSD nu va renunta la aceasta masura, ci isi va rezerva dreptul de a uza de parghia parlamentara pentru a o implementa.

Liderul PSD a precizat ca PDL “nu a avut intelepciunea necesara” sa accepte aceasta masura a PSD.

Liderul PSD a subliniat ca, in acest moment, prin adoptarea celor 32 de masuri anticriza, “s-a depasit un blocaj politic”, el precizand ca politica economica tine de PDL, care detine ministerele economice, si ca raspunderea pentru bunul mers al economiei le apartine democrat-liberalilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO