Eveniment

Economia cade, politicienii se bat in masuri anticriza. Cum comentati?

Economia cade, politicienii se bat in masuri anticriza. Cum comentati?
16.08.2009, 19:07 18

37 de masuri anticriza de la PD-L contra 24 de la PSD este scorul la care a ajuns meciul propagandistic al partidelor de la putere, in timp ce economia se afunda in recesiune, confirmand cele mai pesimiste scenarii.

Ministrul economiei Adriean Videanu (desen) a anuntat ieri, la aproape opt luni de la preluarea mandatului, ca PD-L a gasit 37 de solutii anticriza pe care le va discuta cu PSD. In plus, el a calificat drept "penibile" unele dintre masurile propuse de partenerii de guvernare in urma cu o luna.

In fruntea listei de masuri gandite de PD-L figureaza majorarea ajutorului de stat pentru IMM-uri la nivelul a 200.000 pana la 500.000 de euro. Este insa nevoie si de aprobarea UE si de fonduri suplimentare din bugetul si asa foarte presat.

Apoi urmeaza extinderea garantiilor acordate de Eximbank exportatorilor, in conditiile in care banca oricum functioneaza sub potential. Alta idee este vanzarea urgenta a disponibilului de emisii de CO2, care echivaleaza cu 2,5 mld. euro. Sunt reluate promisiunile mai vechi privind neimpozitarea profitului reinvestit si inlocuirea impozitului minim cu un impozit forfetar aplicat in domenii in care evaziunea e greu de controlat. Tot la capitolul combaterea evaziunii, PD-L vrea colectarea la pompa a accizei la carburanti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO