ZF 24

FT: Germania vrea sa vanda la Bursa o treime din caile ferate pentru 6 mld. euro

FT: Germania vrea sa vanda la Bursa o treime din caile ferate pentru 6 mld. euro
23.07.2007, 11:31 24

Guvernul german intentioneaza sa listeze anul viitor pana la 30% din compania de cai ferate Deutsche Bahn, detinuta de stat, pentru o valoare totala de pana la 6 miliarde de euro, informeaza Financial Times.

Oficialii de la Berlin evalueaza Deutsche Bahn la circa 20 miliarde de euro, scrie publicatia britanica, peste valoarea de 10-16 miliarde de euro, anuntata oficial anul trecut.

Cabinetul german ar putea aproba marti proiectul de listare, dupa 13 ani de neintelegeri referitoare la oferta publica initiala, in conditiile in care partidele de stanga si sindicatele au avertizat ca o astfel de masura va determina disponibilizari masive si renuntarea la unele legaturi feroviare.

In cazul in care evolutia pozitiva a pietei de capital germane continua, valoarea tranzactiei ar putea depasi suma de 6,6 miliarde de euro obtinuta in 2000 de Deutsche Post. Tranzactia Deustche Post este depasita doar de ofeta publica initiala lansata de Deutsche Telekom in 1996, in valoare de 10 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO