ZF 24

Fondul implicat in cel mai mare scandal de inside trading isi vinde operatiunile

21.10.2009, 21:31 13

Raj Raratnam, fondatorul miliardar al Galleon Group, acuzatsaptamana trecuta de procurorii federali de insider trading (uz deinformatii confidentiale in vederea obtinerii de profit printranzactii cu titlurile companiilor vizate), a spus investitorilorca isi va lichida fondurile de hedging, informeaza Bloomberg.

Galleon, care a administrat fonduri in valoare totala de 3,7miliarde dolari, analizeaza diferite alternative pentru vanzareaoperatiunilor. Conform unei surse anonime, Galleon a fost dejacontactata de firme, ale caror nume nu au fost mentionate, caredoresc sa cumpere compania si parti din activele sale.

Rajaratnam, una din cele sase persoane arestate pe 16 octombriepentru insider tradint, a fost eliberat pentru o cautiune de 100milioane dolari. La doar trei zile de la arestarea acestuia,investitorii au cerut retragerea a 1,3 miliarde dolari de laGalleon, care anul trecut administrat fonduri de 7 miliardedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO