ZF 24

FMI: 2009 va fi un an al recesiunii

06.11.2008, 18:23 16

Fondul Monetar International anuntat astazi ca economiile puternic industrializate vor intra in recesiune in anul 2009.

Fondul se asteapta ca economiile tarilor puternic dezvoltate sa se contracte cu 0,3% in 2009, acesta reducand de asemenea previziunile privind avansul economiei globale la 2,2%, de la 3%.

"Perspectivele cresterii economiei globale s-au deteriorat in ultima luna, sectorul financiar continuand sa aiba probleme iar increderea consumatorilor si a producatorilor inregistrand scaderi", de arata in documentul FMI, citat de The Telegraph.

Daca in raportul FMI din luna octombrie, fondul estima pentru economia SUA o crestere de doar 0,1%, acum acesta estimeaza ca economia SUA va trece pe o scadere de 0,7%.

Pentru zona euro, FMI estimeaza ca economia va fi puternic lovita de conditiile mai drastice de pe piata si de continua scadere a increderii.

Pentur economiile emergente, FMI se asteapta ca 2009 sa aduca o crestere de 5,1%, in scadere cu un punct procentual fata de estimarile realizate la inceputul lunii octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO