ZF 24

First Bank, deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a realizat anul trecut 172 de promovări interne şi laterale dintr-un total de 1000 de angajaţi, iar anul acesta se apropie de 100 de promovări

First Bank, deţinută de fondul american de investiţii...

Autor: Roxana Rosu

29.09.2023, 13:58 1847

First Bank, deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a realizat anul trecut 172 de promovări interne şi laterale dintr-un total de 1000 de angajaţi, iar anul acesta numărul se apropie de 100, cu o pondere de 75% a promovărilor, a anuntat banca.

First Bank recompensează angajatii folosind modelul Pay-For-Performance şi oferă programe de perfecţionare sau oportunităţi de rotaţie în interiorul băncii.

“Sunt mândru dincolo de cuvinte că am obţinut certificarea Best Places To Work în acest an, deoarece acesta premiază cultura şi comportamentele pe care am lucrat sistematic să le îmbunătăţim, încă de la înfiinţarea First Bank şi până în prezent. Ne străduim să rămânem în continuare angajatorul preferat al oamenilor din sectorul bancar”, a declarant Henk Paardekooper, CEO First Bank.

Pentru a sustine politica de HR, First Bank a lansat o campanie de employer branding, denumită My First at First Bank, promovată pe canalele media online, social media şi DOOH.

“După 4 ani de transformare organizaţională intensă considerăm că am ajuns în punctul în care credem intern că ne aflăm într-o bancă ce reprezintă mai mult decât un loc de muncă, un loc în care iniţiativa, dezvoltarea profesională şi abilitatea de a ne manifesta expertiza sunt ceea ce ne place la noi. Şi ne place să lucrăm unii cu alţii. Prin campania My First ne concentrăm în a-i încuraja pe colegii noştri să devină ambasadori cu titlu onorific şi aducem notorietate angajaţilor implicaţi în proiecte de amploare, colegi care îşi împărtăşesc cu bucurie premierele lor în First Bank şi le încurajează pe cele viitoare, ale noilor noştri colegi.”, a declarat Andreea Mihnea, Chief People Officer First Bank

Banca a încheiat 2022 cu active de 7,7 miliarde lei. Potrivit raportului financiar, veniturile nete din dobânzi s-au ridicat anul trecut la 246 milioane lei, fată de 213 milioane lei în 2021, iar profitul a urcat la 58 milioane lei, de la 57 milioane lei cu un an înainte.

J.C. Flowers  este o companie de investiţii private dedicată investiţiilor la nivel global în industria serviciilor financiare. Înfiinţată în 1998, compania a investit mai mult de 15 miliarde de dolari în 53 de companii din 18 ţări, într-o serie de sub-sectoare ale industriei, printre care domeniul bancar, domeniul asigurărilor şi reasigurărilor, în firme de valori mobiliare, finanţe de specialitate şi gestionarea serviciilor şi a activelor. Cu mai mult de 6 miliarde USD de active în administrare, J.C. Flowers & Co. are birouri în New York şi Londra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO