ZF 24

Finlandezii de la Rautaruukki fuzioneaza doua divizii pentru optimizarea costurilor

08.01.2009, 14:22 22

Grupul finlandez Rautaruukki, cu activitati in productia si distributia de materiale din otel, va fuziona diviziile Ruukki Production si Ruukki Metals incepand cu 1 februarie pentru a optimiza operatiunile din cadrul grupului. Aceasta operatiune va avea loc si pe piata romaneasca, unde Rautaruukki detine o fabrica in localitatea Bolintin Deal din judetul Giurgiu, in care a investit 35 de milioane de euro.

“Fuzionarea celor doua mari divizii de productie - ce cuprindeau centrele de productie, fabrica de tevi precum si centrele de prelucrare – creaza o singura entitate unitara, care va imbunatati livrarile si segmentul de customer service. Eliminarea elementelor de suprapunere a acelorasi etape de lucru va aduce de asemenea la o eficienta mai mare in utilizarea resurselor si a capitalului, imbunatatind eficienta costurilor”, a declarat Sakari Tamminem, presedinte si CEO al Rautaruukki Corporation.

In urma acestui proces, Rautaruukki va cuprinde trei divizii – Ruukki Construction si Ruukki Engineering, specializate în solutii metalice (executie, concept, design, implementare) si Ruukki Metals, care va deveni noul focus al companiei, reprezentand productia propriu-zisa si crearea de aliaje de otel cu caracteristici speciale.
Olavi Huhtala, noul presedinte al Ruukki Metals, va conduce divizia rezultata în urma fuziunii. De-a lungul timpului el a detinut în cadrul corporatiei o serie de pozitii executive, începand cu 1987.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO