ZF 24

Festivalul Internaţional George Enescu va reuni în editia din acest an peste 3.500 dintre cei mai faimoşi artişti ai lumii şi peste 40 de orchestre din 16 ţări

Festivalul Internaţional George Enescu va reuni în...

Autor: Roxana Rosu

28.08.2023, 16:35 45

Festivalul Internaţional George Enescu a debutat duminică şi va reuni în editia din acest an peste 3.500 dintre cei mai faimoşi artişti ai lumii şi peste 40 de orchestre din 16 ţări.

Aflat la a 16-a editie, festivalul a debutat cu concertul Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta maestrului Cristian Macelaru, alături de violoncelistul francez Gautier Capuҫon.

În perioada 27 august-24 septembrie vor avea loc evenimente în 12 oraşe, spectacole muzicale şi recitaluri, proiecţii de filme, expoziţii şi o instalaţie artistică ce combină elemente de realitate augmentată.

O dată la doi ani, mii de muzicieni, cele mai bune orchestre şi artişti din lume participă la festivalul organizat în România.

Rompetrol - KMG International este sponsor al Festivalului Internaţional George Enescu de 14 ani, iar pe parcursul Festivalului compania introduce un playlist de muzică clasică în benzinării şi în aplicaţia mobilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO