Festivalul Internaţional George Enescu va reuni în editia din acest an peste 3.500 dintre cei mai faimoşi artişti ai lumii şi peste 40 de orchestre din 16 ţări

Autor: Roxana Rosu 28.08.2023

Festivalul Internaţional George Enescu a debutat duminică şi va reuni în editia din acest an peste 3.500 dintre cei mai faimoşi artişti ai lumii şi peste 40 de orchestre din 16 ţări.

Aflat la a 16-a editie, festivalul a debutat cu concertul Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta maestrului Cristian Macelaru, alături de violoncelistul francez Gautier Capuҫon.

În perioada 27 august-24 septembrie vor avea loc evenimente în 12 oraşe, spectacole muzicale şi recitaluri, proiecţii de filme, expoziţii şi o instalaţie artistică ce combină elemente de realitate augmentată.

O dată la doi ani, mii de muzicieni, cele mai bune orchestre şi artişti din lume participă la festivalul organizat în România.

Rompetrol - KMG International este sponsor al Festivalului Internaţional George Enescu de 14 ani, iar pe parcursul Festivalului compania introduce un playlist de muzică clasică în benzinării şi în aplicaţia mobilă.