ZF 24

Ferrero se retrage din lupta pentru Cadbury

13.01.2010, 10:41 36

Producatorul italian de ciocolata Ferrero a decis sa nu se maiimplice in lupta pentru achizitia Cadbury, scrie Wall StreetJournal. El pune capat astfel si discutiilor pe care le purta cuHershey cu privire la o oferta comuna pentru producatorul britanicde dulciuri. Oferta potentiala, care ar fi angrenat compania defamilie intr-o lupta cu Kraft Foonds, "nu corespunde strategieigrupului", potrivit unei surse apropiate.

Ferrero nu a oferit nici un comentariu. Executivii Cadbury audeclarat in secret ca ar prefera sa primeasca o oferta de laHershey, iar marti au formulat un al doilea raspuns oficial catreKraft, dupa ce aceasta a inaintat o oferta ostila in valoare de10,4 mld. lire.

"Daca vi se cere sa pastrati actiunile Kraft, nu ati avea impresiaca managementul va insufla incredere", a spus Roger Carr,presedintele Cadbury.
Producatorul britanic de dulciuri a anuntat ca veniturile companieiau crescut in 2009, la fel si marjele de profit, iar perspectivelepentru 2010 sunt imbucuratoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO