Ferrero se retrage din lupta pentru Cadbury

Autor: Cristina Rosca 13.01.2010

Producatorul italian de ciocolata Ferrero a decis sa nu se mai implice in lupta pentru achizitia Cadbury, scrie Wall Street Journal. El pune capat astfel si discutiilor pe care le purta cu Hershey cu privire la o oferta comuna pentru producatorul britanic de dulciuri. Oferta potentiala, care ar fi angrenat compania de familie intr-o lupta cu Kraft Foonds, "nu corespunde strategiei grupului", potrivit unei surse apropiate.

Ferrero nu a oferit nici un comentariu. Executivii Cadbury au declarat in secret ca ar prefera sa primeasca o oferta de la Hershey, iar marti au formulat un al doilea raspuns oficial catre Kraft, dupa ce aceasta a inaintat o oferta ostila in valoare de 10,4 mld. lire.

"Daca vi se cere sa pastrati actiunile Kraft, nu ati avea impresia ca managementul va insufla incredere", a spus Roger Carr, presedintele Cadbury.
Producatorul britanic de dulciuri a anuntat ca veniturile companiei au crescut in 2009, la fel si marjele de profit, iar perspectivele pentru 2010 sunt imbucuratoare.