ZF 24

Fermierii pariază banii pe grâu: profiturile se vor marca în vară

Mediafax

Mediafax

Autor: Gabriel Razi

10.10.2013, 20:54 1554

Fermierii români îşi măresc în aceste zile expunerea pentru producţia de grâu faţă de anii anteriori pentru că producţia de porumb şi floarea-soarelui devine mai riscantă sezonul viitor ca urmare a eliminării unor pesticide, dar şi pentru că Rusia şi Ucraina, competitorii direcţi la Marea Neagră, întâmpină pro­ble­me din cauza vremii.

Un deficit de grâu pe piaţa ucraineană şi rusească înseamnă creşterea preţu­rilor la Marea Nea­gră.

„Voi pune cât de mult grâu voi putea, atât cât îmi vor permite con­diţiile meteo. Anul trecut am avut 4.000 de hectare cu grâu. Nu am terminat însă­mânţatul, sun­tem în­târ­ziaţi, dar dacă îmi va permite vremea, voi depăşi această suprafaţă“, spune Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agro­industrial Curtici, o fermă de 7.500 de hectare şi rulaje anuale de 18,4 milioane de euro.

Tradiţional, agricultorii însămânţează an de an 1,9-2 milioane de hectare cu grâu, pe piaţa acestei materii prime agricole învârtindu-se anual circa 1 miliard de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO