ZF 24

Euro atinge maximul ultimelor aproape cinci luni şi se apropie de 4,48 de lei. De ce se apreciază valuta europeană?

Euro atinge maximul ultimelor aproape cinci luni şi se...

Autor: Liviu Popescu

15.06.2015, 13:24 3442

Cursul anunţat de BNR pentru un euro a crescut astăzi la 4,4799 de lei, cu 0,23% peste nivelul înregistrat la şedinţa precedentă, respectiv un ban, pe fondul situaţiei tot mai tensionate de pe pieţele internaţionale generată de situaţia Greciei.

 „Negocierile dintre Grecia şi creditorii internaţionali vor continua să ofere direcţie perechii euro/leu cu indicatorii tehnici indicând o continuare a mişcării ascendente. O finalizare pozitivă a negocierilor este probabil să întărească leul spre nivelul de 4,40 pentru un euro”, scriu analiştii ING într-un raport.

Euro nu mai atinsese un nivel atât de ridicat în faţa leului din 26 ianuarie, când BNR anunţase o paritate de 4,48 de lei.

În aceasta lună, euro a avansat cu 0,9% în faţa monedei naţionale. Pe parcursul săptămânii trecute, moneda europeană a încheiat cinci şedinţe consecutiv peste nivelul de 4,46 de lei, în urma anunţului privind urmărirea penală a premierului Victor Ponta.

Referinţa anunţată de BNR pentru un dolar a scăzut la 3,98 de lei, cu un ban sub nivelul înregistrat vineri, în timp ce francul elveţian a crescut la 4,28 de lei.  

                                                                                                               

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO