ZF 24

eMag tinteste afaceri de 100 mil. euro, mai mari cu 56%

23.02.2010, 11:34 12

eMag, numarul pe retailul IT&C local, si-a bugetat pentru2010 afaceri de 100 de milioane euro. In 2010, piata de retailIT&C, electronice si electrocasnice va inregistra, in opiniareprezentantilor eMag, o crestere usoara, cu 10 procente.

Mediul online va cunoaste insa o ascensiune mai pregnanta, cu 40%,in principal datorita cresterii naturale provenite din rata maimare de penetrare a internetului si migrarii consumatorilor catremediul online, precum si datorita maturizarii jucatorilor din piatacare vor adauga valoare serviciilor oferite si vor contribui lasporirea increderii in achizitiile online.

"Pentru eMag, ne asteptam la o crestere accelerata si profitabila aafacerii anul acesta, tintind o cifra de afaceri de 100 de milioanede euro. Avem o baza foarte puternica pe care sa construim: suntemstabili financiar, suntem sustinuti de o echipa foarte buna, avemun sistem informatic performant (...). Plecand de la acestfundament, cifra pe care o vizam anul acesta este foarteaccesibila, mai ales ca lunile ianuarie si februarie au avut undebut foarte bun", declara Radu Apostolescu, director de marketingal eMag.
Planurile de investitii din 2010 includ deschiderea a cel putin 3showroom-uri, in puncte cheie, cu acoperire geografica mare - unmodel care se estimeaza a fi la fel de eficient ca pana acum (in2009 s-a tradus in vanzari de 25.000 EUR/mp de showroom).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO