ZF 24

Economia zonei euro a crescut cu 0,6% in primul trimestru

15.05.2007, 16:33 7

Cresterea economica a zonei euro s-a incetinit la 0,6% in primul trimestrul din 2007, comparativ cu 0,9% in ultimele trei luni ale anului trecut, dar ritmul dezvoltarii s-a mentinut peste avansul consemnat de SUA, in pofida majorarii taxei pe valoarea adaugata in Germania, transmite Reuters.
Economia celor 13 state din zona euro a crescut cu 3,1% in raport cu primul trimestru din 2006, potrivit datelor biroului european de statistica, Eurostat.
Evolutia a depasit asteptarile analistilor, care anticipau, in medie, un avans trimestrial de 0,5%, respectiv o crestere anualizata de 2,9%, ceea ce ar fi reprezentat o incetinire considerabila fata de ultimul trimestru din 2006, cand dezvoltarea economiei a fost de 0,9%, respectiv 3,3%.
"Se pare ca zona euro va atinge obiectivul privind o crestere economica de circa 2,6% in acest an, in pofida aprecierii euro si a dobanzilor mai mari", a declarat Howard Archer, analist la firma de consultanta Global Insight. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO