ZF 24

Dragos Anastasiu, ANAT: Sunt agentii de turism care spun "nu ma intereseaza, nu am cum sa suport financiar"

14.05.2009, 11:35 87

Dragos Anastasiu, General Manager Touring Euroline si Vicepresedinte a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a explicat ca agentiile de turism nu sunt destul de motivate sa accepte plata cu tichetele de vacanta din moment ce legea impune un comision de 10%, iar ele practica un comision de 15%.

"Angajatorii trebuie sa fie motivati, hotelurile trebuie sa fie motivate - ele sunt motivate oricum, dar o agentie de turism care are o rentabilitate de 0,2% si acum intervine un cost suplimentar, nu vor fi motivate. Ca legea sa fie operationala, nu trebuie sa existe limitari de comisioane aplicate discretionar. Implicarea statului, desigur, este benefica, apreciem efortul, dar limitarile nu fac decat ca legea sa nu fie operationala sau ca legea sa fie incalcata. In momentul de fata se lucreaza cu un comision de 15%, dar costurile cresc prin introducerea unei noi verigi, legea nu poate limita comisionul la 10%. Sunt de acord sa nu fie practicate comisioane nerealiste, de 30%, dar la un comision de 10% sunt agentii care spun ca nu primesc tichete de vacanta, pentru ca nu au cum sa le suporte financiar", a spus Dragos Anastasiu in cadrul evenimentului ZF "Turismul romanesc in 2009".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO