ZF 24

Director in consiliul de conducere al Apple, Jerry York, moare la varsta de 71 de ani

Director in consiliul de conducere al Apple, Jerry York, moare la varsta de 71 de ani
18.03.2010, 21:51 30

Jerry York, consilier al investitorului miliardar Kirk Kerkoriansi executivul a carei activitate s-a desfasurat atat in sectorulauto cat si cel IT, a murit, se arata intr-un comunicat al Applepreluat de Reuters.

York, care a facut parte din Consiliul de conducere al Apple, alucrat anterior si ca CFO in cadrul IBM si Chrysler, dar si inconsiliul de conducere al General Motors.

Cunoscut pentru capacitatile sale de executiv, York a criticatputernic conducerea GM in perioada februarie-octombrie 2006, cerandreducerea numarului de branduri produse de companie, lucru ceintr-un final s-a intamplat in urma procesului de iesire dinfaliment sub controlul guvernului american.

Vorbind la summitul Reuters Auto de la Detroit, in noiembrie, anumit planurile GM de relansare pe bursa in 2010 drept "cel maiidiot lucru din lume" si a spus ca Chrysler are 50% sanse sesupravietuire sub conducerea Fiat.

Jerry s-a alaturat consiliului director al Apple in 1997. "Afost un pilon al expertizei financiare si de afaceri si membruimportant al consiliului in ultimii ani", a declarat Steve Jobs,CEO-ul Apple.

"A fost un privilegiu sa il cunosc si sa lucrez cu Jerry si iivoi simti lipsa", a completat Jobs in comunicat.

York s-a realaturat consiliului de conducere al Apple dupa ceSteve Jobs s-a intors la conducerea gigantului tehnologic dupa zeceani de pauza.

York a fost reales in consiliul director al Apple cu doar catevasaptamani inainte de intalnirea anuala a companiei.

York a demisionat din consiliul de administratie al GM in urmatensiunilor cu conducerea producatorului auto dupa ce propunerea sade aliere cu grupul Renault-Nissan nu a fost acceptata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO