ZF 24

Dinu Patriciu cauta banci de cumparat pe pietele emergente

Dinu Patriciu cauta banci de cumparat pe pietele emergente
17.02.2010, 16:40 33

Liberty Capital, vehiculul de investitii cu sediul in Georgia almiliardarului roman Dinu Patriciu, este in cautare de banci pepietele emergente, a declarat partenerul de afaceri al acestuia,Lado Gurgenidze, citat de Bloomberg.

Liberty a platit 15 milioane de dolari pentru o participatiemajoritara in cadrul Bancii Populare a Georgiei, al saptelea marecreditor al fostei republici sovietice, in luna septembrie.
"Dispunem de suficiente lichiditati pentru alte cateva tranzactiide aceasta dimensiune", a declarat Gurgenidze, fost prim-ministrual Georgiei. "Suntem un fond inca tanar".
El a exclus posibilitatea achizitionarii inca unei banci dinGeorgia. "Detinem deja una, ajunge", a declarat acesta. Liberty vainvesti numai in banci "de pe piete mici de frontiera cu un nivelscazut al coruptiei, al taxelor si cu economii deschise," adeclarat acesta.

Patru sau cinci tari din Africa si trei sau patru pieteest-europene se potrivesc acestei descrieri, a adaugat Gurgenidze.Patriciu este cel mai bogat om din Romania, cu o avere de 1,8miliarde de dolari, conform revistei americane Forbes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO