Dinu Patriciu cauta banci de cumparat pe pietele emergente

Autor: Catalina Apostoiu 17.02.2010

Liberty Capital, vehiculul de investitii cu sediul in Georgia al miliardarului roman Dinu Patriciu, este in cautare de banci pe pietele emergente, a declarat partenerul de afaceri al acestuia, Lado Gurgenidze, citat de Bloomberg.

Liberty a platit 15 milioane de dolari pentru o participatie majoritara in cadrul Bancii Populare a Georgiei, al saptelea mare creditor al fostei republici sovietice, in luna septembrie.
"Dispunem de suficiente lichiditati pentru alte cateva tranzactii de aceasta dimensiune", a declarat Gurgenidze, fost prim-ministru al Georgiei. "Suntem un fond inca tanar".
El a exclus posibilitatea achizitionarii inca unei banci din Georgia. "Detinem deja una, ajunge", a declarat acesta. Liberty va investi numai in banci "de pe piete mici de frontiera cu un nivel scazut al coruptiei, al taxelor si cu economii deschise," a declarat acesta.

Patru sau cinci tari din Africa si trei sau patru piete est-europene se potrivesc acestei descrieri, a adaugat Gurgenidze. Patriciu este cel mai bogat om din Romania, cu o avere de 1,8 miliarde de dolari, conform revistei americane Forbes.