ZF 24

De la venerarea hamburgerului la generatia "low fat": Agentia Associated Press vede taxa pe fast-food din Romania drept "un pas in secolul 21"

De la venerarea hamburgerului in anii '90 la generatia "low fat": AP vede taxa pe fast-food din Romania drept "un pas in secolul 21"
07.03.2010, 17:04 26

Pentru Romania post-comunista un hamburger si o cola au insemnatmai mult decat o masa: a fost un reper culinar care a marcatintrarea in capitalism. Dar modernitatea are nevoie acum de cevadiferit: statul balcanic face pasi seriosi in secolul 21constientizand problemele de sanatate pe care le implica un meniufast-food prin incercarea de a taxa acest segment, scrie AssociatedPress, intr-un articol preluat de Boston Globe.

"Trebuie sa invatam din nou cum sa mancam", spune Adrian StreinuCercel, de la ministerul sanatatii, intr-o declaratie pentruagentia de presa. El precizeaza ca spre deosebire de perioadacomunismului, in prezent jumatate din populatia tarii estesupraponderala.

Autoritatile au refuzat sa spuna cat spera sa incaseze dinaceasta taxa, insa Cercel estimeaza venituri de circa 1,4 miliardede dolari.

Daca planul reuseste sa fie adoptat, Romania se va alinia, poatechiar va depasi, celelalte state care incearca sa impuna un regimde alimentatie mai sanatos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO