ZF 24

Cuprom ar putea renunta la proiectul de asociere cu Moldomin si Cuprumin

14.02.2007, 13:42 24

Cuprom ar putea renunta la proiectul de asociere cu Moldomin Moldova Noua si Cuprumin Abrud, intrucat conducerile celor doua mine si Ministerul Economiei si Comertului (MEC) nu au gasit solutii de garantare a investitiilor in valoare de 150 de milioane de dolari (115,3 milioane de euro) programate de producatorul de cupru.

"Nu am primit solutii de garantare ca investitiile pe care suntem dispusi sa le realizam la cele doua mine pot functiona, in cazul in care creditorii acestora vor cere falimentul sau reorganizarea, fapt care ar conduce la suspendarea sau chiar terminarea licentelor fara ca noi sa avem vreo vina", a declarat, astazi, directorul general al Cuprom, Horia Simu.

El a aratat ca asteapta de cateva luni de la Ministerul Economiei garantii privind continuarea licentelor Moldomin si Cuprumin.

"Cuprom ar putea pierde investitia, daca unii creditori ai Moldomin si Cuprumin vor solicita in instanta suspendarea licentelor de functionare a exploatarilor miniere", a precizat Simu.

Reprezentantii Cuprom au anuntat, in decembrie 2006, ca intentioneaza sa se asocieze cu cele doua mine pentru accesul la resurse, in baza unui contract pe o perioada de 15-20 de ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO