ZF 24

Cum va fi VREMEA în această vară

Cum va fi VREMEA în această vară
11.05.2013, 20:19 2399

Temperaturile ridicate din această perioadă sunt doar începutul. Meteorologii avertizează că, din semnalele pe care le au, ne aşteaptă o vară la fel de călduroasă şi de secetoasă ca şi cea de anul trecut.

Dacă în luna mai ne vom mai putea bucura de zile răcoroase, începând din iunie, temperaturile vor creşte şi ploile se vor rări. Mai mult, din iulie vremea va fi caniculară, mercurul din termometre depăşind valorile medii obişnuite pentru această perioadă.

Culturile de toamnă, dar şi cele de primăvară riscă să fie afectate dacă prognoza se va confirma, cum s-a întâmplat în 2012 când au fost estimate temperaturi similare şi volume asemănătoare de precipaţii.

"Este foarte probabil să avem secetă. În iunie şi iulie regimul precipitaţiilor pare a fi deficitar. În iulie şi regimul temperaturilor este peste norme", a declarat pentru gândul meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Estimările pe termen mediu făcute publice de ANM sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Gradul de realizare al acestor tipuri de prognoze este de 60%.

Citiţi mai multe despre cum arată prognoza meteo pentru mai, iunie şi iulie pe gândul.info

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO