ZF 24

Cum stau cu banii bancherii care s-au încumetat să intre ca administratori de companii publice

Cum stau cu banii bancherii care s-au încumetat să...

Autor: Razvan Voican

27.11.2013, 00:08 162
Proiectul „management privat în companii de stat“, prin care FMI gândea că va presa autorităţile să amelioreze modul de administrare a companiilor rămase în portofoliul statului, a prilejuit în mod adiacent dezvăluirea averilor unor bancheri şi manageri care au candidat pentru a face parte din consilii de administraţie ale unor mari societăţi.
 
Sigur că salariile de preşedinţi de bancă au rămas confi­den­ţiale, însă obligaţia de depunere a declaraţiilor de avere şi de interese – respectată în anumite cazuri fără tragere de inimă – a conturat o imagine a statutului financiar al unor conducători de bănci care sugerează implicit volumul remuneraţiilor încasate de aceştia.
 
Dan Sandu, preşedintele executiv al Nextebank, a fost pentru scurtă vreme membru în consiliul de administraţie al CFR SA. El este însă în continuare membru în consiliul de supraveghere al Transelectrica. Fost vicepreşe­dinte al Citibank, el încă îşi ţinea în luna mai a acestui an cea mai mare parte a banilor la sucursala locală a americanilor, însă Citi a încetat să mai ţină conturi ale persoanelor fizice, încheind un acord de transfer al portofoliului către Raif­feisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO