ZF 24

Cum intampina un oficial roman gripa AH1N1: "Sa ne asteptam ca avem un Dumnezeu pe pamant si ca asta mai tine si cu noi“

31.10.2009, 10:56 91

Gripa AH1N1 continua sa faca victime in Romania. Un al doileacaz a fost confirmat, ieri, in judetul Suceava, la un barbat cares-a intors recent din Olanda. In timp ce virusul e din ce in ce maiprezent in tara noastra, autoritatile constata ca Romania are sansemici sa achizitioneze dozele de vaccin pandemic de care ar finevoie urgent pentru a interveni in focarele din Iasi siBucuresti.

Vaccinul de care ar avea repede nevoie Romania "e foarte greu degasit", a declarat pentru Gandul secretarul de stat Streinu-Cercel.Motivul: multe tari au fost mai prevazatoare decat Romania si-aufacut comenzi in avans inca din vara la marii producatori.Necesarul pentru Romania ar fi, intr-o prima etapa, de circa unmilion de doze de vaccinuri. Institutul Cantacuzino a produsaceasta cantitate, dar vaccinul nostru romanesc nu poate fi folositimediat pentru ca testele se vor definitiva de abia la sfarsitullunii noiembrie. Pana atunci, singura solutie viabila estecumpararea de vaccin din strainatate.

In aceste conditii, Streinu-Cercel a explicat clar situatia: "Sane asteptam ca avem un Dumnezeu pe pamant si ca asta mai tine si cunoi". Despre declaratiile facute de secretarul destat cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO