Cum intampina un oficial roman gripa AH1N1: "Sa ne asteptam ca avem un Dumnezeu pe pamant si ca asta mai tine si cu noi“

Ziarul Financiar 31.10.2009

Gripa AH1N1 continua sa faca victime in Romania. Un al doilea caz a fost confirmat, ieri, in judetul Suceava, la un barbat care s-a intors recent din Olanda. In timp ce virusul e din ce in ce mai prezent in tara noastra, autoritatile constata ca Romania are sanse mici sa achizitioneze dozele de vaccin pandemic de care ar fi nevoie urgent pentru a interveni in focarele din Iasi si Bucuresti.

Vaccinul de care ar avea repede nevoie Romania "e foarte greu de gasit", a declarat pentru Gandul secretarul de stat Streinu-Cercel. Motivul: multe tari au fost mai prevazatoare decat Romania si-au facut comenzi in avans inca din vara la marii producatori. Necesarul pentru Romania ar fi, intr-o prima etapa, de circa un milion de doze de vaccinuri. Institutul Cantacuzino a produs aceasta cantitate, dar vaccinul nostru romanesc nu poate fi folosit imediat pentru ca testele se vor definitiva de abia la sfarsitul lunii noiembrie. Pana atunci, singura solutie viabila este cumpararea de vaccin din strainatate.

In aceste conditii, Streinu-Cercel a explicat clar situatia: "Sa ne asteptam ca avem un Dumnezeu pe pamant si ca asta mai tine si cu noi". Despre declaratiile facute de secretarul de stat cititi pe www.gandul.info.