ZF 24

Cum arată şcoala viitorului: cărţile, înlocuite de tablete şi telefoane, iar testele se dau online

> Marile centre universitare mizează tot mai mult pe implicarea tehnologiei în metodele de predare şi de evaluare a elevilor, astfel că îşi adaptează tehnicile de în­vă­ţare la cerinţele noilor ge­neraţii. De aceea, şcoala viito­rului nu mai are cărţi şi ma­nuale, ci tablete, laptopuri şi telefoane mobile folosite ca suporturi pentru cursuri, iar exa­minările tinerilor se mută în mediul online. Una dintre instituţiile care dau startul transferului educaţiei clasice către spaţiul virtual este Cambridge English, un departa­ment de testare a com­petenţelor de limbă engleză care face parte din Uni­versitatea Cam­bridge.
 
O inovaţie adusă de Cambridge En­glish este un sistem prin care eva­luează cunoştinţele lingvistice ale per­soanelor care au nevoie de certificare în domeniul afacerilor. „BULATS (Bu­si­ness Language Testing Service) este un sistem de testare online care evaluează abilităţile de vorbire în limba engleză. Con­cret, computerul îţi spune să citeşti ceva sau generează el o propoziţie şi so­licită candidatului să repete respectivul enunţ. Nu e vorba despre o interacţiune umană, ci despre o discuţie cu un robot“, spune Evelina Galaczi, director pe zona de cercetare şi manager pe partea de validare în cadrul Cambridge English.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.