ZF 24

Crama Liliac din Batoş, judeţul Mureş, detinută de amb Wine Company, a investit în acest an 3,4 milioane de euro în extinderea capacitătii de producţie, jumătate din sumă fiind acoperită din fonduri europene

Crama Liliac din Batoş, judeţul Mureş, detinută de...

Autor: Roxana Rosu

12.10.2023, 13:28 2118

Crama Liliac din Batoş, judeţul Mureş, detinută de amb Wine Company, a investit în acest an 3,4 milioane de euro în extinderea spaţiului de producţie, jumătate din sumă fiind acoperită din fonduri europene.

Crama Liliac are acum o suprafaţă de 1500 mp, adăugând 400 mp la spaţiul deja existent. Extinderea a crescut capacitatea de producţie de la 450.000 de sticle la 600.000. Producţia, îmbutelierea, etichetarea şi depozitarea produselor se întâmplă într-un singur loc. 

Odată cu extinderea capacităţii de producţie, crama se aşteaptă la creşterea vânzărilor în anul următor cu 20%, adică un număr de 550.000 de sticle vândute.  

„Extinderea cramei de la Batoş nu a fost doar o necesitate, ci şi un vis pe care îl alimentăm de la începutul călătoriei noastre în lumea vinurilor transilvănene. Cu această extindere, suntem pregătiţi să creştem vânzările cu 20% în 2024. De asemenea, în viitor ne vom concentra atenţia şi pe enoturism, oferind spaţii pentru evenimente şi chiar cazare”, a declarat Miron Radic, general manager Liliac.

 butoaiele de stejar, dar şi un nou sistem de încălzire şi răcire. 

Crama a fost înfiinţată în anul 2010, iar suprafata cultivată cu vită de vie se întinde pe 52 de hectare, pe dealurile din Batoş (jud. Mureş) şi Lechinţa (jud. Bistriţa).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO