Crama Liliac din Batoş, judeţul Mureş, detinută de amb Wine Company, a investit în acest an 3,4 milioane de euro în extinderea capacitătii de producţie, jumătate din sumă fiind acoperită din fonduri europene

Autor: Roxana Rosu 12.10.2023

Crama Liliac din Batoş, judeţul Mureş, detinută de amb Wine Company, a investit în acest an 3,4 milioane de euro în extinderea spaţiului de producţie, jumătate din sumă fiind acoperită din fonduri europene.

Crama Liliac are acum o suprafaţă de 1500 mp, adăugând 400 mp la spaţiul deja existent. Extinderea a crescut capacitatea de producţie de la 450.000 de sticle la 600.000. Producţia, îmbutelierea, etichetarea şi depozitarea produselor se întâmplă într-un singur loc. 

Odată cu extinderea capacităţii de producţie, crama se aşteaptă la creşterea vânzărilor în anul următor cu 20%, adică un număr de 550.000 de sticle vândute.  

„Extinderea cramei de la Batoş nu a fost doar o necesitate, ci şi un vis pe care îl alimentăm de la începutul călătoriei noastre în lumea vinurilor transilvănene. Cu această extindere, suntem pregătiţi să creştem vânzările cu 20% în 2024. De asemenea, în viitor ne vom concentra atenţia şi pe enoturism, oferind spaţii pentru evenimente şi chiar cazare”, a declarat Miron Radic, general manager Liliac.

 butoaiele de stejar, dar şi un nou sistem de încălzire şi răcire. 

Crama a fost înfiinţată în anul 2010, iar suprafata cultivată cu vită de vie se întinde pe 52 de hectare, pe dealurile din Batoş (jud. Mureş) şi Lechinţa (jud. Bistriţa).