ZF 24

Consiliul de administratie al Romstal Leasing a fost schimbat, dupa preluarea firmei de KBC Lease

07.06.2007, 17:28 50

Membrii Consiliului de Administratie (CA) al Romstal Leasing au fost inlocuiti, dupa ce divizia KBC Lease Holding a grupului financiar belgian KBC a finalizat, in luna martie, preluarea participatiei majoritare la compania de leasing, de 99,33%, potrivit unei decizii a actionarilor.
Noul CA il are ca presedinte pe Christian Francois Defranco, din Belgia. Reprezentantii KBC Lease Holding, William Brondeel si Hugo Vanderpooten, au fost numiti membri ai CA, alaturi de fondatorul Romstal Imex, Enrico Perini, si de Miruna Suciu.
KBC Lease a achizitionat integral pachetul de actiuni detinut de Romstal Imex la firma de leasing, de 92,05%, si participatia de 7,28% a actionarului Niculae Tanasescu. Compania belgiana a devenit totodata proprietar al firmei de brokeraj INK Insurance Broker, tranzactia totala ridicandu-se la 70 de milioane de euro.
Romstal Leasing a incheiat in primul trimestru contracte in valoare de peste 42 de milioane de euro, in crestere cu 70% fata de perioada similara din 2006, in principal pe baza finantarilor pentru vehicule comerciale, echipamente si imobile.
Cifra de afaceri a companiei a avansat anul trecut cu 146%, la 19,2 milioane euro, in timp ce profitul net a urcat la 2,6 milioane euro, de la nivelul de 2,4 milioane euro obtinut in 2005. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO