ZF 24

Concurenta: Cosmote are unda verde pentru integrarea Zapp

27.10.2009, 15:10 53

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea S.C. Telemobil S.A.de catre SC Cosmote Mobile Telecommunications S.A, astfel incatcompania controlata de grupul OTE are unda verde pentru a incepeintegrarea operatorului.

"In analiza acestei operatiuni de concentrare economicaConsiliul Concurentei s-a bazat inclusiv pe informatiile si dateletransmise de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare siReglementare in Comunicatii (ANCOM), de partile implicate precum siconcurentii acestora, fiind luate in considerare si posibileleprobleme de concurenta ridicate de furnizorii de servicii decomunicatii electronice mobile. Consiliul Concurentei a constatatca exista o suprapunere de activitati economice desfasurate decatre S.C. Telemobil S.A. si societatile comerciale membre aleGrupului Deutsche Telekom, in principal pe piata de retail aserviciilor de telefonie mobila si pe pietele de comercializare aacestor servicii. Analiza intreprinsa de Consiliul Concurentei arelevat faptul ca prin preluarea Telemobil de catre Cosmote nu secreaza sau se consolideaza o pozitie dominanta si ca urmare nuexista indoieli privind compatibilitatea acestei operatiuni cu unmediu concurential normal", au precizat oficialii Consiliului.

"Prin aceasta operatiune, practic, se creaza premiseledinamizarii concurentei pe pietele serviciilor de comunicatiielectronice mobile, in special pe piata serviciilor de telefoniemobila si a accesului la Internet, rezultatul anticipat fiindcresterea posibilitatilor de alegere ale consumatorului final. Inprezent, nu am identificat probleme care ar putea afectaconcurenta, dar vom monitoriza evolutia acestor piete si vomcolabora in continuare cu ANCOM, iar in 2012 ii vom sprijini inreanalizarea alocarii licentelor in banda de 400 MHz" a declaratdomnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Conform datelor transmise de ANCOM, in martie 2012 expiratermenul de valabilitate a licentei din banda 450 MHz detinuta deSC Telemobil SA.

S.C. Telemobil S.A. este activa preponderent pe piata romaneascaa serviciilor de comunicatii electronice mobile.

SC Cosmote Mobile Telecommunications S.A si grupul de societaticomerciale din care acesta face parte, respectiv Deutsche Telekom,desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor decomunicatii electronice fixe si mobile prin societatile comercialemembre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian MobileTelecommunications S.A., SC Romtelecom SA, SC NextGenCommunications SRL, Germanos Telecom Romania S.A., SC SunlightRomania Filiala Bucuresti SRL), precum si prin SC CombridgeS.R.L.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO