ZF 24

Concurenta constructorilor straini impune investitii majore firmelor autohtone

12.07.2006, 16:03 18

Firmele romanesti de constructii imtampina probleme mari in castigarea contractelor din cauza competitorilor din afara tarii, a ultimelor modificari legislative din domeniu si pe fondul lipsei de forta de munca pregatita.
"Companiile romanesti de constructii s-au divizat dupa 1990, iar din trusturile de constructii care aveau 2.000-3.000 de angajati s-au desprins firme mai mici, care acum rezista cu greu pe piata", a declarat Florian Florescu, directorul economic al companiei de constructii Arcom.
Unii constructori sunt de parere ca noua lege a achizitiilor dezavantajeaza constructorii romani pentru ca favorizeaza companiile cu cifre de afaceri mai mari, adica cele straine.
In plus, din cauza salariilor mici, inginerii cei mai buni au plecat peste hotare, lasand in urma un vid de specialisti. Cititi mai multe detalii despre problemele cu care se confrunta firmele de constructii romanesti, in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO