ZF 24

Coasta de Vest a Statelor Unite, afectată de incendii puternice

Coasta de Vest a Statelor Unite, afectată de incendii...

Autor: Gaidau Ion

20.06.2015, 16:25 213

Flăcările, care se extind din cauza rafalelor de vânt şi secetei în regiune, au provocat deja numeroase pagube.

Într-o pădure naţională din împrejurimile oraşului Los Angeles, aproximativ 500 de pompieri, sprijiniţi de avioane-cisternă şi buldozere, încearcă să stingă "Lacul de foc", un incendiu de amploare care afectează 4.500 de hectare şi ameninţă să traverseze, în apropiere de orăşelul Big Bear, Autostrada 38, a anunţat Departamentul pentru pompieri din San Bernardino.

În Alaska, aproximativ 900 de pompieri luptă împotriva a 56 de incendii, dintre care două foarte importante, au anunţat autorităţile. La Willow, la 65 de kilometri nord de Anchorage, un incendiu a distrus 2.800 de hectare, în timp ce la Sterling, la 225 de kilometri sud de Anchorage, 3.000 de hectare sunt devastate de flăcări.

Incendiile au distrus aproximativ 40 de locuiţe şi au constrâns aproape o mie de persoane să-şi părăsească locuinţele.

În Arizona, pompierii au anunţat că au identificat un incendiu care a cuprins 600 de hectare de vegetaţie şi ameninţă 2.000 de locuitori din Kearny, la 145 de kilometri sud-est de Phoenix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO