ZF 24

CNVM respinge pretul de oferta pentru preluarea Rompetrol Rafinare. Anghelache: Pretul pentru RRC trebuie sa fie cel putin 0,0741 lei/actiune

27.01.2010, 15:59 31

CNVM a respins pretul din oferta de preluare a RompetrolRafinare, de 0,0625 lei/actiune, considerandu-l prea mic raportatla valoarea activului net. Comisia a cerut grupului Rompetrol sadepuna pana luni un amendament prin care sa modifice pretul, audeclarat surse apropiate situatiei.

De asemenea, CNVM a avizat oferta de preluare la Rompetrol WellServices (PTR), in care grupul Rompetrol propune actionarilorminoritari cate 0,43 lei/acţiune, pret cu 6,7% peste cea mairecenta cotatie de la bursa.

"Pana luni, Rompetrol Group trebuie sa ne transmita unamendament la oferta pentru Rompetrol Rafinare (RRC) care sarespecte situatiile financiare auditate la 31 decembrie 2008, dincare reise ca pretul trebuie sa fie cel putin egal cu 0,0741lei/actiune", a spus Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) - Petromidia- si cele aleRompetrol Well Services (PTR) au fost suspendate de latranzactionare la ora 11:45 printr-o decizie a CNVM, pana lasfarsitul sedintei de astazi. CNVM ar putea anunta astazi dacaavizeaza ofertele publice de preluare pentru cele doua companii,depuse de grupul Rompetrol, si care vor fi preturile de oferta.

La ora 11:45, cand au fost suspendate, actiunile RRC setranzactionau la pretul de 0,0618 lei, in crestere cu 0,3%, iartitlurile PTR erau cotate la 0,403 lei, in urcare cu 0,75%.
Ofertele de preluare pentru cele doua companii sunt solicitate deinvestitori de la inceputul anului trecut, dupa ce grupul kazahKazMunaiGaz a preluat pachetul majoritar de 75% din grupulRompetrol de la Dinu Patriciu, in august 2007. Dupa exitul total allui patriciu, din iunie 2009, CNVm a obligat Rompetrol sa lansezeoferte de preluare pentru participatiile minoritare de la RompetrolRafinare (25% din companie) si Rompetrol Well Services (48% dincompanie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO