ZF 24

Climatul de business din Est se imbunatateste, dar Romania sta prost la capitolul perspective de redresare

16.11.2009, 12:40 16

Investitorii sunt mai optimisti in ceea ce privesteperspectivele de viitor ale afacerilor lor din Europa Centrala side Est, potrivit raspunsurilor oferite de 400 de companiiinternationale care au participat la cel de-al 11-lea studiutrimestrial privind Indicele climatului de business realizat inoctombrie 2009 de Thomson Reuters si de OeKB CEE.

Studiul a relevat ca se observa o imbunatatire a situatiei lanivel de regiune comparativ cu perioada anterioara, intre iulie sioctombrie Indicele Climatului de Business apreciindu-se cu 17%, sirevenind pe un teritoriu pozitiv pentru prima data in ultimulan.

Bulgaria a fost considerat statul cu cele mai bune perspectivein urmatoarele sase luni starea "de sanatate" a mediului de afaceridin acest stat putandu-se imbunatati simtitor. Ungaria este pusa deasemenea intr-o lumina favorabila.
Investitorii se arata mai sceptici in ceea ce priveste Romania.Viitorul se arata favorabil tuturor sectoarelor de business, maiputin constructiilor, care se confrunta in continuare cu o situatiedelicata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO