Climatul de business din Est se imbunatateste, dar Romania sta prost la capitolul perspective de redresare

Autor: Cristina Rosca 16.11.2009

Investitorii sunt mai optimisti in ceea ce priveste perspectivele de viitor ale afacerilor lor din Europa Centrala si de Est, potrivit raspunsurilor oferite de 400 de companii internationale care au participat la cel de-al 11-lea studiu trimestrial privind Indicele climatului de business realizat in octombrie 2009 de Thomson Reuters si de OeKB CEE.

Studiul a relevat ca se observa o imbunatatire a situatiei la nivel de regiune comparativ cu perioada anterioara, intre iulie si octombrie Indicele Climatului de Business apreciindu-se cu 17%, si revenind pe un teritoriu pozitiv pentru prima data in ultimul an.

Bulgaria a fost considerat statul cu cele mai bune perspective in urmatoarele sase luni starea "de sanatate" a mediului de afaceri din acest stat putandu-se imbunatati simtitor. Ungaria este pusa de asemenea intr-o lumina favorabila.
Investitorii se arata mai sceptici in ceea ce priveste Romania. Viitorul se arata favorabil tuturor sectoarelor de business, mai putin constructiilor, care se confrunta in continuare cu o situatie delicata.