ZF 24

Claudia Oanea, Siemens Healthineers: În acest moment, în 70% din cazurile în care un medic are nevoie de un diagnostic imediat, este necesară utilizarea unei scanări. Am depăşit 700.000 de echipamente medicale instalate la nivel global, dintre care peste 1.000 în România

ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate

Claudia Oanea, Siemens Healthineers: În acest moment,...

Autor: Alexandra Matei

26.09.2023, 17:53 67

Siemens Healthineers, divizia de sănătate a Siemens, a depăşit anul acesta 700.000 de echipamente instalate la nivel global, cu 100.000 mai multe decât anul tecut, iar dintre acestea, peste 1.000 sunt instalate în România, spune Claudia Oanea, Country Head Romania, Siemens Healthineers.

Echipamentele medicale joacă un rol tot mai important în actul medical, iar nevoia se simte atât în mediul privat, cât şi în mediul public de sănătate. În acest moment, în 70% din cazurile în care un medic are nevoie de un diagnostic imediat, este necesară utilizarea unei scanări, mai adaugă ea.

„În acest moment, în 70% din cazurile în care un medic are nevoie de un diagnostic imediat, este necesară utilizarea unei scanări. Pornind de la acest aspect, nu mai vorbim despre vânzarea de echipamente, ci despre parteneriate. Baza instalată creşte foarte mult. Dacă anul trecut eram la circa 600.000 de echipamente instalate, acum am depăşit 700.000 la nivel global, iar peste 1.000 sunt în România. Totul pleacă de la nevoie – cea bazală şi cea de a veni în întâmpinarea medicilor. Totodată, trebuie să ne uităm şi la baza instalată învechită. Noi prezentăm de fiecare dată tehnologia şi noutăţile pentru că discutăm despre echipamente cu o durată de viaţă de peste 10 ani, aşa că trebuie să privim spre viitor”, a spus Claudia Oanea la ZF Health&Pharma Summit'23. Între performanţă şi supravieţuire în Sănătate.

 

Alte declaraţii:

@ Anul acesta am adus două echipamente importante pentru sistemul medical din România, fie el de stat sau privat: un echipament de rezonanţă magnetică de 7 T (tesla), ce urmează să fie instalat luna viitoare la Universitatea din Cluj şi care se adresează comunităţii ştiinţifice şi un computer tomograf cu o nouă tehnologie, numită photon counting, care merge către sistemul privat.

@ Într-o oră, în prezent, se fac în jur de 260.000 de scanări. Anul viitor vom merge spre 300.000 scanări pe oră.

@ Pentru a utiliza aceste echipamente de ultimă generaţie, personalul medical are nevoie de instruire. La Ovidius Clinical Hospital din Constanţa ţinem cursuri pentru operatori, pentru sfera medicală şi vom continua şi cu alte proiecte în sfera educaţională.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO