ZF 24

Cinteza, BNR: Toate majorarile de capital facute de banci din iunie anul trecut, cu o singura exceptie, facute la cererea BNR

09.12.2009, 10:29 21

Toate majorarile de capital facute de banci din iunie anultrecut, cu o singura exceptie, au fost facute la cererea BNR, adeclarat Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere alBNR, in cadrul seminarului EU-COFILE, seminar organizat de BNR, ARBsi Alpha Bank.

"Reusim sa identificam cu 4-6 luni inainte o banca la care inperioada urmatoare ar putea aparea probleme. Tot ce a fost majorarede capital din iunie anul trecut si pana acum, cu o singuraexceptie, s-a facut ca urmare a recomandarilor scrise sau verbaleale Bancii Nationale", a spus Nicolae Cinteza.

El a mentionat ca BNR a majorat pentru 12 banci pragul pentruindicatorul de solvabilitate de la 8% la 10%, din cauza evolutieiingrijoratoare. "Banca a primit un semnal ca in perioada urmatoareva trebui sa fie mai prudenta in luarea de risc".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO