ZF 24

Chiria pentru Cathedral Plaza va fi cea mai mare din Bucuresti

26.03.2007, 14:11 14

Cladirea de birouri Cathedral Plaza, dezvoltata in Bucuresti de firma Willbrook Management, va fi finalizata la sfarsitul anului si va putea fi inchiriata la cel mai mare pret de pe piata din Capitala, a declarat astazi, directorul general al companiei, Daiana Voicu.

"Pretul de inchiriere pe metru patrat nu a fost stabilit inca, la ora actuala realizam un studiu de piata pentru a stabili nivelul chiriei. Nivelul chiriei va fi diferentiat, dar pornind de la nivelul maxim de pe piata. Pot sa spun doar ca va fi cea mai scumpa cladire de birouri din Bucuresti din punct de vedere al chiriei", a afirmat Voicu.

In prezent, chiriile spatiilor de birouri din Bucuresti se situeaza intre 18 si 19,5 euro pe metru patrat pe luna.

In ceea ce priveste valoarea investitiei alocate proiectului, Voicu a mentionat ca este mai mare decat nivelul pietei, datorita structurii speciale, a locatiei si a finisajelor.

"Datorita faptului ca am fost nevoiti sa construim pe mai putin de jumatate din suprafata initiala a terenului, am proiectat o structura inalta, subtire si foarte ingusta. Acesta este unul dintre motivele pentru care costul de constructie este mai mare decat cel de pe piata, ajungand la 38 de milioane de euro", a precizat Voicu.

Proiectul vizeaza construirea langa Catedrala "Sf. Iosif", considerat monument istoric, a unui imobil cu patru nivele la subsol, cu parcari pentru 250 de masini, parter si 18 etaje, de 75 metri inaltime. Suprafata construita a imobilului va fi de 23.000 metri patrati, in timp ce suprafata inchiriabila ajunge la circa 15.000 de metri patrati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO