ZF 24

Cererea de birouri din partea IMM-urilor a crescut cu 14% în primele nouă luni

Mediafax Foto

Mediafax Foto

30.09.2013, 20:28 192

Cererea de spaţii de birouri din partea IMM-urilor a crescut în primele nouă luni cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut şi în continuare cele mai multe firme interesate să închirieze birouri sunt dispuse să plătească până în 11 euro/mp/lună, potrivit Esop. Astfel, în perioada analizată s-a înregistrat un volum de 424.906 mp de cereri de birouri venite din partea IMM-urilor, se arată într-un comunicat al firmei de servicii imobiliare, activă în special pe segmentul închirierilor de birouri către companii medii.

„În continuare cei mai mulţi clienţi şi-au arătat interesul pentru spaţiile de birouri cu tarife de sub 11 euro/mp/lună, mai exact 54% din volumul total al solicitărilor înregistrate în această perioadă a fost pe segmentul de buget de până în 11 euro/mp/lună“. În ceea ce priveşte tranzacţiile la nivelul companiei Esop Consulting, acestea au consemnat o majorare cu 20% în perioada analizată. „Anul 2013 se remarcă printr-o intensificare a intenţiilor de relocare“, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner al firmei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO