ZF 24

Celebrul bucătar Jamie Oliver a determinat McDonald's să renunţe la un ingredient

Celebrul bucătar Jamie Oliver a determinat McDonald's să renunţe la un aditiv nociv

Autor: Mediafax

27.01.2012, 12:39 3999

McDonald's a fost forţat să schimbe o reţetă după ce Jamie Oliver a demonstrat că un ingredient utilizat de fast-food avea consecinţe negative asupra sănătăţii consumatorilor.

Cunoscutul bucătar a arătat că McDonald's foloseşte hidrat de amoniu atunci când prelucrează carnea de vită, înainte de a o adăuga la produsele vândute, informează Daily Mail.

"Cel mai ieftin produs pentru câini le este vândut oamenilor" , a susţinut Jamie Oliver într-o emisiune TV pe care o realizează.

După luni întregi în care bucătarul a atras atenţia la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald's a fost nevoită să renunţe la utilizarea ingredientului, scrie Mediafax.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a susţinut şi el că hidratul de amoniu trebuie interzis: "Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.

"De ce ar dori o fiinţă umană cu sensibilitate să pună carne cu hidrat de amoniu în gura copilului său? Publicul american trebuie să înţeleagă rapid ce face industria alimentară", a declarat Jamie Oliver.

Ingredientul nu a fost descoperit până acum decât în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite.

Alte două lanţuri de fast-food de renume din America, Burger King şi Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO