ZF 24

Cea mai puternică femeie din IT: Carmen Sebe, managerul-cheie în vânzarea RAV, ePayment şi Avangate

Foto Andreea Alexandru

Autor: Adrian Seceleanu

08.10.2013, 21:12 3640

Cel mai recent exit al antreprenorului român Radu Georgescu - vânzarea companiei de IT Avangate către un fond de investiţii din Silicon Valley cu active de 7 mld. $ - a adus-o în lumina reflectoarelor pe Carmen Sebe, 44 de ani - managerul care a jucat din umbră un rol cheie atât în această tranzacţie, cât şi în alte două achiziţii care au vizat companii din grupul GeCad şi care au intrat în istoria industriei IT locale: vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2003 şi a procesatorului de plăţi online ePayment către grupul Naspers în anul 2010.

Ea a fost în perioada 2001-2003 directorul de vânzări şi marketing pentru antivirusul RAV, achiziţionat de gigantul Microsoft, iar în 2006 a preluat funcţia de CEO în cadrul furnizorului de soluţii de plăţi electronice GeCad ePayment, poziţie deţinută până în 2010, când grupul Naspers a cumpărat compania.

De atunci, a ocupat funcţia de CEO al Avangate până în 2011, iar de atunci este directorul operaţional al companiei. În vârstă de 44 de ani, Carmen Sebe a absolvit în 1993 Facultatea de Mecanică Fină, după care s-a angajat la un distribuitor de software care vindea produsele companiei americane Autodesk - acesta fiind şi momentul în care l-a întâlnit pe Radu Georgescu - pe atunci un mic antreprenor, şi el absolvent al Politehnicii, care tocmai demarase un business propriu.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO