Burse - Fonduri mutuale

Radu Georgescu, Gecad: Bursa nu a fost niciodată interesată să mă listez

Radu Georgescu, Gecad: Bursa nu a fost niciodată...

Autor: Adrian Cojocar

21.08.2013, 22:12 1211

Radu Georgescu, proprietarul grupului de firme IT Gecad, spune că reprezentanţii bursei de la Bucureşti nu l-au întrebat dacă doreşte să-şi listeze companiile pe bursa autohtonă, dar bursele din Londra, New York şi Var­şo­via l-au abordat de mai multe ori în acest sens.

„Mi s-a propus în repetate rânduri să listez companii la diverse burse (Warsaw Stock Exchange, Nasdaq, AIM - Londra), dar niciodată BVB nu a fost interesată de aşa ceva. Probabil consideră că produsul lor nu trebuie vândut, ci este atât de bun/unic/ senzaţional/cerut încât este suficient ca dânşii să existe. Ma­nagementul BVB pare ca nu a vrut niciodată să facă ceva funcţional din acest instrument“, spune Georgescu.

Valentin Ionescu, care a fost director general al bursei de la Bucureşti în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011, spune că a discutat cu directorul financiar al Gecad despre listare şi că a avut o campanie de promovare, dar că nu a avut suficient timp la dispoziţie pentru a concretiza proiectele demarate. „Au fost discuţii chiar cu CFO-ul lor (al Gecad - n.red.) la sediul bur­sei. L-am invitat, i-am făcut o prezentare. Nu ştiu de ce nu s-au mai listat, probabil că se gândeau la burse mai mari. Am avut discuţii atunci şi cu Arobs Transilvania Soft­ware, cu UTI, BGS sau Vola.ro. Chiar am avut o politică de atragere a companiilor la bursă, dar aceste discuţii trebuia continuate, iar eu n-am avut decât un an la dispoziţie“, spune Ionescu.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO