ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
13.01.2010, 09:36 18

Mandelson ii cheama la discutii pe investitoriiinstitutionali

Investitorii institutionali au fost chemati la discutii de LordMandelson, ministrul britanic pentru comert. Se va discuta desprerolul pe care acestia il joaca in cadrul preluarilor ce au loc inCity - centrul financiar al Angliei -, iar oferta ostila in valoarede 10,4 mld. lire pe care Kraft o inaintat-o Cadbury va fi unuldintre subiectele cele mai importante aflate pe lista dediscutii.

Google ridica cenzura din China

Google a anuntat ca nu va mai cenzura serviciile sale de cautarein China - motiv pentru care risca sa fie scos de pe cea maipopulata piata a serviciilor de internet de la nivel mondial - dupace grupul a anuntat ca au existat mai multe incercari din parteaunor persoane din China de a patrunde in sistemele Google, si incele ale altor companii.

RBS este "prizonierul preturilor" la capitolulbonusuri

Stephan Hester, directorul executiv al Royal Bank of Scotland, aavertizat ca banca sustinuta de stat nu are alta solutie decat saplateasca bonusuri importante angajatilor, deoarece a devenit un"prizonier al pietei". El a mai spus ca RBS va plati "bonusurileminime care vor putea fi acordate fara a se crea probleme", pentruca sume mai mici decat cele acordate de ceilalti jucatori de pepiata ar limita abilitatea bancii de a-si pastra si motivaangajatii competenti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO