Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 13.01.2010

Mandelson ii cheama la discutii pe investitorii institutionali

Investitorii institutionali au fost chemati la discutii de Lord Mandelson, ministrul britanic pentru comert. Se va discuta despre rolul pe care acestia il joaca in cadrul preluarilor ce au loc in City - centrul financiar al Angliei -, iar oferta ostila in valoare de 10,4 mld. lire pe care Kraft o inaintat-o Cadbury va fi unul dintre subiectele cele mai importante aflate pe lista de discutii.

Google ridica cenzura din China

Google a anuntat ca nu va mai cenzura serviciile sale de cautare in China - motiv pentru care risca sa fie scos de pe cea mai populata piata a serviciilor de internet de la nivel mondial - dupa ce grupul a anuntat ca au existat mai multe incercari din partea unor persoane din China de a patrunde in sistemele Google, si in cele ale altor companii.

RBS este "prizonierul preturilor" la capitolul bonusuri

Stephan Hester, directorul executiv al Royal Bank of Scotland, a avertizat ca banca sustinuta de stat nu are alta solutie decat sa plateasca bonusuri importante angajatilor, deoarece a devenit un "prizonier al pietei". El a mai spus ca RBS va plati "bonusurile minime care vor putea fi acordate fara a se crea probleme", pentru ca sume mai mici decat cele acordate de ceilalti jucatori de pe piata ar limita abilitatea bancii de a-si pastra si motiva angajatii competenti.